Baby’s zijn nieuwsgierige wezentjes en vinden het heerlijk om hun omgeving te verkennen. Hoewel dit allemaal bij het leerproces hoort, kan het ook gevaarlijk zijn als je huis niet babyveilig is. Er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw huis veiliger te maken voor jouw kind. Lees verder voor tips over hoe je jouw huis babyveilig kunt maken.

1. Installeer veiligheidshekjes bovenaan en onderaan de trap

Een van de beste manieren om dit te doen is het installeren van veiligheidshekjes bovenaan en onderaan de trap in uw huis. Zo voorkomt u dat uw kind van de trap valt.

2. Dek stopcontacten af met plastic stekkers

Een andere goede manier om uw huis babyveilig te maken, is ervoor te zorgen dat alle stopcontacten bedekt zijn. Zo voorkomt u dat uw kind zijn vingers of andere voorwerpen in de stopcontacten steekt en geëlektrocuteerd wordt.

3. Plaats kast- en ladesloten op kasten die schadelijke chemicaliën of scherpe voorwerpen bevatten

Ook is het een goed idee om gevaarlijke chemicaliën en schoonmaakmiddelen buiten het bereik van uw kind te houden. Zorg ervoor dat ze worden bewaard in een hoge kast of op een plank waar uw kind er niet bij kan. 

4. Houd breekbare voorwerpen buiten bereik van kleine handjes

U kunt dit doen door voorwerpen op hoge planken, achter gesloten deuren of op andere ontoegankelijke plaatsen te zetten. U kunt ook kinderveilige sloten gebruiken op kasten en lades waar breekbare voorwerpen in liggen.

5. Schaf een box aan

Tot slot kan je ook een box aanschaffen waar je je kindje in kan doen als je even naar een andere ruimte moet. Hierdoor weet je zeker dat er in de tussentijd niets kan gebeuren. Let er wel op dat je dan ook een mooi boxkleed aanschaft. Wil je nog een boxkleed kopen? Neem dan eens een kijkje op www.koeka.com.

 

Samenvattend, als nieuwe ouder is het belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren die op de loer liggen in je huis en stappen te ondernemen om je omgeving babyproof te maken. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u een veilige ruimte creëren voor uw kind om te ontdekken en te leren. Onthoud dat baby’s nieuwsgierige wezentjes zijn en manieren zullen vinden om in de problemen te komen als ze de kans krijgen. Wees dus proactief en maak uw huis babyveilig!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.